●首页 加入收藏 网站地图 热点专题 网站搜索 [RSS订阅] [WAP访问]  
语言选择:
英语联盟 | www.enun.cn
英语学习 | 英语阅读 | 英语写作 | 英语听力 | 英语语法 | 综合口语 | 考试大全 | 英语四六 | 英语课堂 | 广播英语 | 行业英语 | 出国留学
品牌英语 | 实用英语 | 英文歌曲 | 影视英语 | 幽默笑话 | 英语游戏 | 儿童英语 | 英语翻译 | 英语讲演 | 求职简历 | 奥运英语 | 英文祝福
背景:#EDF0F5 #FAFBE6 #FFF2E2 #FDE6E0 #F3FFE1 #DAFAF3 #EAEAEF 默认  
阅读内容

[初三] 阅读理解专项训练(12)

[日期:2007-04-28]   [字体: ]

根据短文内容,从短文后面每题所给的四个选项中选择最佳的一项。

Whitebridge was a small lonely village where many old people came to live.Many of them had lots of old furniture(家具),some of which they didn't want to keep.This was because there was not enough room for it.Every Saturday morning they put out what they didn't need and other people came and took it away if they wanted it.

Mr and Mrs Morton's children had grown up.The old couple moved to this small village just as many others did.The elderly in this small village were all suffering from loneliness,because they were hard to meet their children.

Every Saturday Mr and Mrs Morton had put out a very ugly(丑的)old bear's(熊的) head at the side of their gate,but nobody wanted it.Last Saturday they wrote“I'm very lonely here.”on a piece of paper and put it near the bear's head.

After a while,they found there was another bear's head put beside theirs,with another of paper.It said,“I'm lonely,too.”

1.When you visit Whitebridge,you can          

A.find some old furniture at the gate of some small houses every morning

B.see many lonely old people lived there

C.take away any old furniture

D.see a bear's head in front of each house

2.Which of the following is true according to this passage(根据短文)?

A.The Mortons had a lot of bear's heads they didn't need.

B.The Mortons were very glad when they found another bear's head beside theirs.

C.Both the two bear's heads felt lonely in front of the Morton's gate.

D.The ugly bear's head was a kind of furniture.

3.The Mortons wrote the sentence“I'm very lonely here”.It meant          

A.they wanted someone to find another bear's head for it

B.they wanted someone to take the bear's head away

C.they might suggest(可能暗示)they were lonely in the village

D.both B and C

4.Who do you think put another bear's head in front of Mr Morton's house?

A.A young man who made fun of the Mortons.

B.The Mortons'next-door neighbour.

C.Another old man who decided not to let the Mortons'bear's head alone.

D.Another old man whose bear's head was not needed,either.

5.Which of the following do you think is the best title(标题)for this passage?

A.A village for old people

B.A place where you can Take Old Furniture Freely

C.I am Lonely,Too D.The Ugly Bear's Head

答案与分析:

1B。文章第一自然段第一句:Whitebridge was a small lonely village and old people came and lived there.本题属于直接解答题。

2D。从文章第一自然段我们知道:一些老人有许多因没地方摆放而不想保存的旧家具,因此周六的上午他们便将这些旧家具摆放在自家的门外。再根据第三自然段开头the M ortons的所作可推断出此答案。

3D。从文章第二自然段可知:在这个小村子里的所有老人都很孤独,他们很难与子女见面。the M ortons想以此来表达自己内心的孤独,同时他们也想把这样旧家具处理掉,故选择答案D。

4D。本题可采用排除法:这个村子是以孤寡老人为主的居住群体,故选项A不对:若是他们隔壁的邻居,不可能那么多个星期以后才有此举动,故选项B错:选项C是指另一个老人做的,他决定不让the M ortons'bear's head孤单:选项D是指另外一位老人的旧家具也不需要了。根据短文的中心意思,可判断出D正确。

5C。本题考查的是“找关键句和选标题的能力”。短文的关键句常位于开头和结尾,把握住关键才能对短文有整体或深层理解,所以本文的最后一句话即点题。

   免责声明:本站信息仅供参考,版权和著作权归原作者所有! 如果您(作者)发现侵犯您的权益,请与我们联系:QQ-362192,本站将立即删除!
 
阅读:

推荐 】 【 打印
相关新闻       初三  初三英语 
本文评论       全部评论
发表评论

点评: 字数
姓名:
内容查询

热门专题
 图片新闻