●英语联盟首页 加入收藏 网站地图 热点专题 网站搜索 [RSS订阅] [WAP访问]  
语言选择: English Union | http://en.enun.cn
英语联盟 | www.enun.cn
英语学习 | 英语阅读 | 英语写作 | 英语听力 | 英语语法 | 综合口语| 考试大全 | 英语四六 | 英语课堂 | 广播英语 | 行业英语 | 出国留学
品牌英语 | 实用英语 | 英文歌曲 | 影视英语 | 幽默笑话 | 英语游戏 | 儿童英语 | 英语翻译 | 英语讲演 | 求职简历 | 奥运英语 | 英文祝福
广告出售QQ:362192 广告出售QQ:362192
背景:#EDF0F5 #FAFBE6 #FFF2E2 #FDE6E0 #F3FFE1 #DAFAF3 #EAEAEF 默认  
阅读内容

2017年高考英语试题+作文(全国卷I)

[日期:2019-06-25]   [字体: ]

2007年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷I)
英语试卷

本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷1至12页。第II卷13至14页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。

第I卷
注意事项:
1.答题前,考生在答题卡上务必用直经0.5毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名,准考证号填写清楚,并贴好条形码。请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。
2.每小题选出答案后,用2 B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。

第一部分   听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上答案转涂到答题卡上。www.enun.cn

第一节  (共5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A.£19.15.
B.£9.15.
C.£9.18.
答案是B。

1. Who is coming for tea?
A. John.     B. Mark.      C. Tracy.
2. What will the man do next?
A. Leave right away.     B. Stay for dinner.     C. Catch a train.
3. What does the man come for?
A. A lecture.           B. A meeting.         C. A party.
4. What size does the man want?
A. 9.                 B. 35.               C. 39.
5. What are the speakers talking about?
A. Life in Southeast Asia.     B. Weather condition.       C. A holiday tour.

第二节  (共15小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)www.enun.cn

听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅览室读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the man doing?
A. Giving a speech.             B. Chairing a meeting.       C. Introducing a person.
7. Why does the woman sing so well?
A. She has a GREat teacher.      B. She teaches singing.        C. She is young.

听第7段材料,回答第8、9题。
8. What is the second gift for Jimmy?
A. A car.                  B. A watch.              C. A computer.
9. Why does Jimmy feel happy?
A. He lives with his parents.            B. He’s got what he dreamt of.
C. He’s received lots of presents.

听第8段材料,回答第10至12题。
10. What is the relationship between the speakers?
A. They are friends.                 B. They are strangers to each other.
C. They are husband and wife.
11. Why does the woman come to talk with the man?
A. To get a job.    B. To take a test.       C. To see the secretary.
12. What does the man mean by saying sorry?
A. He can’t hear the woman clearly.        B. He doesn’t need a designer.
C. He can’t help the woman.

听第9段材料,回答第13至16题。
13. What do we know about the woman?
A. She lives close to the office.           B. She is new to the company.
C. She likes the big kitchen.
14. How does the man go to work?
A. On foot.         B. By bus.          C. By car.
15. Why was Susan late for work?
A. She missed the bus.        B. Her train was late.    C. Her car broke down.
16. What will the man do the next day?
A. Go to work by train.     B. Visit Lily in her flat.    C. Leave home earlier.

听第10段材料,回答第17至 20 题。
17. Where can you most probably hear this talk?
A. In a class of the English language.       B. In a class of the GREek language.
C. In a class of the French language.
18. How long does the class last?
A. 11 weeks.          B. 13 weeks.         C. 15 weeks.
19. What is “the short-cut” to learning words according to the speaker?
A. Taking more courses.         B. Reading basic words aloud.
C. Learning how words are formed.
20. Why is the class popular?
A. It is not offered each term.     B. It’s taught by Professor Morris.
C. It helps to master some useful rules.

第二部分  英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节   单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
例:It is generally considered unwise to give a child ________ he or she wants.
A. however      B. whatever      C. whichever    D. whenever
答案是B。
21. --Have you heard the latest news?  --No, What ________?
A. is it          B. is there            C. are they        D. are those
22. Some pre-school children go to a day care center, __________ they learn simple games and songs.
A. then          B. there              C. while         D. where
23. The manager suggested an earlier date ____________ the meeting.
A. on           B. for              C. about            D. with
24. --It’s a long time since I saw my sister.  --_______________ her this weekend?
A. Why not visit                   B. why not to visit
C. Why not visiting                 D. Why don’t visit
25. --The last one __________________ pays the meal.    --AGREed!
A. arrived       B. arrives         C. to arrive          D. arriving
26. I won’t call you, ________ something unexpected happens.
A. unless       B. whether         C. because         D. while
27. --How’s your tour around the North Lake? Is it beautiful?
--It ________ be, but it is now heavily polluted.
A. will         B. would        C. should       D. must
28. We all know that, __________, the situation will get worse.
A. not if dealt carefully with         B. if not carefully dealt with
C. if dealt not carefully with         D. not if carefully dealt with
29. I smell something __________ in the kitchen. Can I call you back in a minute?
A. burning     B. burnt        C. being burnt      D. to be burnt
30. Does this meal cost $50? I __________ something far better than this!
A. prefer       B. expect       C. suggest        D. suppose
31. Between the two generations, it is often not their age, _________ their education that causes misunderstanding.
A. like         B. as          C. or            D. but
32. I know a little bit about Italy as my wife and I ________ there several years ago.
A. are going     B. had been    C. went          D. have been
33. --Can you read the sign, sir? No smoking allowed in the lift!  --__________________.
A. Never mind                         B. Don’t mention it
C. Sure, I don’t smoke                   D. Pardon me
34. “Goodbye, then,” she said, without even ___________ from her book.
A. looking down     B. looking up     C. looking away      D. looking on
35. The flowers were so lovely that they __________ in no time.
A. sold         B. had been sold       C. were sold        D. would sell

第二节  完型填空(共20小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
In the United States there was an unusual tale telling of the daughter of a mechanic (技工). One day while walking along the bank of a lake, the girl  36   to see 20 eggs laid by a wild goose. After some time the girl   37   the mother would not return to her eggs and she   38   to take them home. There she carefully   39   the eggs in the heat of a lamp. Several days   40   the eggs broke and the baby geese came into the   41  .
Geese are known to take the first living thing they see as their mother.   42  , to these young geese, the girl was their mother.
As they   43  , the girl was able to   44   her birds to run across the grass, but she could not teach them to   45  . The girl became increasingly worried about this, both when   46   and in her dreams. Later, she had an   47  : She would pilot a plane to guide them in   48  . She asked her father for a plane and he assembled(组装)a small aircraft for her.
Caring about   49   safety, the father decided to pilot the plane himself. However, the birds did not   50   or follow him, and   51   slept in the grass.
One day, the girl   52   into the plane, started it and soon left the   53  . Seeing their mother take to the air, the birds   54   flapped(拍打)their wings and   55  . She flew the plane freely in the sky, her young birds following.
36. A. managed           B. attempted            C. happened        D. supposed
37. A. realized            B. expected             C. imagined        D. admitted
38. A. helped             B. decided              C. afforded         D. meant
39. A. placed             B. protected             C. treated          D. examined
40. A. ago               B. out                  C. later            D. long
41. A. family             B. lake                 C. home           D. world
42. A. But               B. Also                 C. Thus            D. Still
43. A. increased          B. improved             C. rose             D. GREw
44. A. ask               B. lead                  C. want            D. allow
45. A. fly               B. race                  C. swim            D. sing
46. A. asleep            B. away                  C. around          D. awake
47. A. idea              B. opinion                C. explanation      D. excuse
48. A. sky               B. heaven                C. flight           D. plane
49. A. his               B. her                    C. their           D. its
50. A. respect            B. remember              C. recognize       D. receive
51. A. so                B. instead                C. hardly          D. too
52. A. climbed           B. looked                 C. reached         D. fell
53. A. house             B. floor                  C. water           D. ground
54. A. secretly            B. disappointedly          C. patiently        D. eagerly
55. A. looked away        B. set out                 C. went by        D. turned back

第三部分  阅读理解(共20小题;每小题 2 分,满分 40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas 2005. While most people were warming up their cars, Trevor, my husband, had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work. On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does. After putting in 10 hours of labor, he returned to find his bike gone.
The bike, a black Kona 18 speed, was our only transport. Trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get groceries(食品杂货),saving us from having to walk long distances from where we live.
I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story. Shortly after that, several people in our area offered to help. One wonderful stranger even bought a bike, then called my husband to pick it up. Once again my husband had a way to get to and from his job. It really is an honor that a complete stranger would go out of their way for someone they have never met before.
People say that a smile can be passed from one person to another, but acts of kindness from strangers are even more so. This experience has had a spreading effect in our lives because it strengthened our faith in humanity(人性)as a whole. And it has influenced(影响)us to be more mindful of ways we, too, can share with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. And the results can be everlasting.
56. Why was the bike so important to the couple?
A. The man’s job was bike racing.           B. It was their only possession.
C. It was a nice Kona 18 speed.             D. They used it for work and daily life.
57. We can infer from the text that ____________.
A. the couple worked 60 hours a week.       B. people were busy before Christmas
C. the stranger brought over the bike         D. life was hard for the young family.
58. How did people get to know the couple’s problem?
A. From radio broadcasts.                 B. From a newspaper.
C. From TV news.                       D. From a stranger.
59. What do the couple learn from their experience?
A. Strangers are usually of little help.        B. One should take care of their bike.
C. News reports make people famous.       D. An act of kindness can mean a lot.

B
Many animals recognize their food because they see it. So do humans. When you see an apple or a piece of chocolate you know that these are things you can eat. You can also use other senses when you choose your food. You may like it because it smells good or because it tastes good. You may dislike some types of food because they do not look, smell or taste very nice. Different animals use different senses to find and choose their food. A few animals depend on only one of their senses, while most animals use more than one sense.
Although there are many different types of food, some animals spend their lives eating only one type. The giant panda(大熊猫)eats only one particular type of bamboo(竹子). Other animals eat only one type of food even when given the choice. A kind of white butterfly(蝴蝶)will stay on the leaves of a cabbage, even though there are plenty of other vegetables in the garden. However, most animals have a more varied diet(多样化饮食). The bear eats fruits and fish. The fox eats small animals, birds and fruits. The diet of these animals will be different depending on the season.
Humans have a very varied diet. We often eat food because we like it and not because it is good for us. In countries such as France and Britain, people eat foods with too much sugar. This makes them overweight, which is bad for their health. Eating too much red meat and animal products, such as butter, can also be bad for the health. Choosing the right food, therefore, has become an area of study in modern life.

60. We can infer from the text that humans and animals _________.
A. depend on one sense in choosing food     B.  are not satisfied with their food
C. choose food in similar ways             D. eat entirely different food
61. Which of the following eats only one type of food?
A. The white butterfly.                   B. The small bird.
C. The bear.                            D. The fox.
62. Certain animals change their choice of food when ___________.
A. the season changes                    B. the food color changes
C. they move to different places            D. they are attracted by different smells
63. We can learn from the last paragraph that __________.
A. food is chosen for a good reason         B. French and British food is good
C. some people have few choices of food    D. some people care little about healthy diet
C
Our “Mommy and Me” time began two years ago. My next-door neighbor and fellow mother, Christie, and I were out in our front yards, watching seven children of age 6 and under ride their bikes up and down. “I wish I could take one of my children out alone,” said Christie.
Then we worked out a plan: When Christie takes one of her children out, I’ll watch her other three. And when she watches two of mine, I’ll take someone out.
The children were extremely quick to accept the idea of “Mommy and Me” time. Christie’s daughter, McKenzie, went first. When she returned, the other children showered her with tons of questions. McKenzie was smiling broadly. Christie looked refreshed and happy. “She’s like a different child when there’s no one else around,” Christie shared with me quickly. With her mother all to herself, McKenzie didn’t have to make an effort to gain attention.
Just as Christie had noticed changes in McKenzie, I also discovered something different in each of my children during our alone times. For example, I am always surprised when my daughter, who is seldom close to me, holds my hand frequently. My stuttering(口吃的)son, Tom, doesn’t stutter once during our activities since he doesn’t have to struggle for a chance to speak. And the other son, Sam, who’s always a follower when around other children shines as a leader during our times together.
The “Mommy and Me” time allows us to be simply alone and away with each child ---talking, sharing, and laughing, which has been the biggest gain. Every child deserves(应得到)to be an only child at least once in a while.

64. What is the text mainly about?
A. The experience of the only child being with mother.
B. The advantage of spending time with one child at a time.
C. The happy life of two families.
D. The basic needs of children.
65. Right after McKenzie came back, the other children were _____________.
A. happy        B. curious        C. reGREtful        D. friendly
66. What is one of the changes the author finds in her children?
A. The daughter acts like a leader.         B. Sam holds her hand more often.
C. The boys become better followers.      D. Tom has less difficulty in speaking.
67. The author seems to believe that ___________.
A. having brothers and sisters is fun
B. it’s tiring to look after three children
C. every child needs parents’ full attention
D. parents should watch others’ children
D
Anyone who cares about what schools and colleges teach and how their students learn will be interested in the memoir(回忆录)of Ralph W. Tyler, who is one of the most famous men in American education.
Born in Chicago in 1902, brought up and schooled in Nebraska, the 19-year-old college graduate Ralph Tyler became hooked on teaching while teaching as a science teacher in South Dakota and changed his major from medicine to education.
Graduate work at the University of Chicago found him connected with honorable educators Charles Judd and W. W. Charters, whose ideas of teaching and testing had an effect on his later work. In 1927, he became a teacher of Ohio State University where he further developed a new method of testing.
Tyler became well-known nationality in 1938, when he carried his work with the Eight-Year Study from Ohio State University to the University of Chicago at the invitation of Robert Hutchins.
Tyler was the first director of the Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences at Stanford, a position he held for fourteen years. There, he firmly believed that researchers should be free to seek an independent(独立的)spirit in their work.
Although Tyler officially retired in 1967, he never actually retired. He served on a long list of educational organizations in the United States and abroad. Even in his 80s he traveled across the country to advise teachers and management people on how to set objectives(目标)that develop the best teaching and learning within their schools.

68. Who are most probably interested in Ralph W. Tyler’s memoir?
A. Top managers.                    B. Language learners.
C. Serious educators.                 D. Science organizations.
69. The words “hooked oh teaching” underlined in Paragraph 2 probably mean ________.
A. attracted to teaching               B. tired of teaching
C. satisfied with teaching             D. unhappy about teaching
70. Where did Tyler work as the leader of a research center for over 10 years?
A. The University of Chicago.         B. Stanford University.
C. Ohio State University.             D. Nebraska University.
71. Tyler is said to have never actually retired because ____________.
A. he developed a new method of testing    B. he called for free spirit in research
C. he was still active in giving advice       D. he still led the Eight-Year Study
E
Today about 70 countries use Daylight Saving Time (DST). Daylight Saving was first introduced during World War I in Australia. During the world wars, DST was used for the late summers beginning January 1917 and 1942, and the full summers beginning September 1942 and 1943.
In 1967, Tasmania experienced a drought(干旱). The State Government introduced one hour of daylight saving that summer as a way of saving power and water. Tasmanians liked the idea of daylight saving and the Tasmanian Government has declared daylight saving each summer since 1968. Persuaded by the Tasmanian Government, all states except two passed a law in 1971, for a test use of daylight saving. In 1972, New South Wales, South Australia and Victoria joined Tasmania for regular daylight saving, but Queensland did not do so until 1989.
Tasmania, Queensland and South Australia have had irregular plans, often changing their dates due to politics or festivals(节日). For example, in 1992, Tasmania extended(延长)daylight saving by an extra month while South Australia began extending daylight saving by two weeks for the Adelaide Festival. Special daylight saving plans were made during the Sydney 2000 Olympic Games.
The differences in daylight saving in Australia continue to cause serious problems in transport and many other social activities. It also reduces the number of hours in the working day that are common to all centers in the country. In particular, time differences along the east coast cause major differences, especially for the broadcasters of national radio and television.

72. Daylight Saving Time was introduced in Tasmania _______________.
A. to stop the drought in 1967          B. to support government officials
C. to pass a special law in the state      D. to save water and electricity
73. According to the text, which state was the last to use DST?
A. Victoria.                         B. Queensland.
C. South Australia.                   D. New South Wales.
74. What can we learn about DST in some Australian states?
A. It doesn’t have fixed dates.          B. It is not used in festivals.
C. Its plan was changed in 2000.        D. It lasts for two weeks.
75. What do we know about the use of DST from the last paragraph?
A. There exist some undesirable effects.    B. It helps little to save energy.
C. It brings about longer working days.     D. Radio and TV programs become different.

第II卷
注意事项:
1.答题前,考生先在答题卡上用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、准考证号填写清楚,然后贴好条形码,请认真核准条形码上的准考证号、姓名和科目。
2.第II卷共2页,请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,在试题卷上作答无效。

第四部分  写作(共两节,满分35分)
第一节   短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线(╲)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。
此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
注意:原行没有错的不要改。
I was only about six that he held his hand                 76. _________________
out to me. I took it in me and we walked. Then                77. _________________
I ask him, “Grandpa, how come you have                    78. _________________
so much lines on your hand?” he laughed and                 79. _________________
said, “Well, that’s a big question!” He was                    80. _________________
silent for a moment. So he answered slowly:                  81. _________________
“Each these lines stands for a trouble in my                   82. _________________
life.” I looked at his other hand. “But Grandpa,                83. _________________
what do you have more lines on that one?”                   84. _________________
“Because there are more the honors and joys                  85. _________________
in my life.”

第二节   书面表达(满分25分)
假定你是李华,希望通过外籍教师Peter找一个英语笔友。请写一封短信,描述一下你理想中笔友的条件,并说明为什么选这样的笔友。具体条件包括:
1.年龄;
2.性别;
3.爱好(旅游、运动、宠物等)。
注意:1.词数100 左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头语已为你写好。

Dear Peter,
I am writing to ask whether you are able to do me a favor. _____________________
________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________

Best regards,
Li Hua


2007年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷I)
英语试卷

参考答案
第一部分 听力
1.B   2.A   3.B   4.A   5.C 
6.C   7.A   8.C   9.B   10.B 
11.A  12.C  13.A  14.B  15.B 
16.C  17.A  18.B  19.C  20.C

第二部分 英语知识运用
21.A  22.D  23.B  24.A  25.C  
26.A  27.C  28.B  29.A  30.B 
31.D  32.C  33.D  34.B  35.C
36.C  37.A  38.B  39.A  40.C 
41.D  42.C  43.D  44.B  45.A  
46.D  47.A  48.C  49.B  50.C 
51.B  52.A  53.D  54.D  55.B

第三部分 阅读理解
56.D  57.D  58.B  59.D  60.C  
61.A  62.A  63.D  64.B  65.B 
66.D  67.C  68.C  69.A  70.B 
71.C  72.D  73.B  74.A  75.A

第四部分  第一节  短文改错:
76.that — when        
77.me —mine    
78.ask — asked  
79.much — many
80.√  
81.So — Then / And   
82. Each∧ these 加上 of  
83.hands — hand
84.what — why  
85.the 去掉

参考译文:
One possible version:

Dear Peter,
I’m writing to ask whether you are able to do me a favor.
I want to have a pen friend, hopefully a girl in her early twenties, and with interests similar to mine. In my mind, she is someone who is interested in traveling, swimming, and playing table tennis. Besides, it would be better for her to have a pet dog as I have kept one at home for some time. With such a pen friend, I think I can share with her our traveling experiences, taking care of pets, or whatever we have in common. And I believe I will improve my English by doing so and learn more about her country.
I look forward to hearing from you soon.
Best regards, www.enun.cn
Li Hua

 

   免责声明:本站信息仅供参考,版权和著作权归原作者所有! 如果您(作者)发现侵犯您的权益,请与我们联系:QQ-362192,本站将立即删除!
 
阅读:

推荐 】 【 打印
上一篇:口语训练(1)
下一篇:
本文评论       全部评论
  那题的难易还行吧   ( 学生 , 06/07/2008 20:11:05 )
  很好,为我们以后的学习带来了许多便利   ( 无名氏 , 01/27/2008 10:49:21 )
  挺简单的,不过很有意义   ( 周洲 , 01/10/2008 19:01:00 )
  我是高三的,提是听好的   ( 圣龙 , 12/29/2007 18:47:09 )
  还可以   ( 辉 , 09/26/2007 00:02:48 )
发表评论

点评: 字数
姓名:
内容查询

热门专题
 图片新闻