●英语联盟首页 加入收藏 网站地图 热点专题 网站搜索 [RSS订阅] [WAP访问]  
语言选择: English Union | http://en.enun.cn
英语联盟 | www.enun.cn
英语学习 | 英语阅读 | 英语写作 | 英语听力 | 英语语法 | 综合口语| 考试大全 | 英语四六 | 英语课堂 | 广播英语 | 行业英语 | 出国留学
品牌英语 | 实用英语 | 英文歌曲 | 影视英语 | 幽默笑话 | 英语游戏 | 儿童英语 | 英语翻译 | 英语讲演 | 求职简历 | 奥运英语 | 英文祝福
广告出售QQ:362192 广告出售QQ:362192
背景:#EDF0F5 #FAFBE6 #FFF2E2 #FDE6E0 #F3FFE1 #DAFAF3 #EAEAEF 默认  
阅读内容

2017年高考英语试题+作文(四川卷)

[日期:2019-06-25]   [字体: ]

2007年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷)
英语试卷
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷1至13页,第Ⅱ卷14至17页。满分150分,考试时间120分钟。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。

第Ⅰ卷
注意事项:
1.答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在答题卡上。
2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在试卷上。

第一部分 听力(共两节。满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A.£19.15.     B.£9.15.     C.£9.18. 答案是B。
1.Who is coming for tea?
A.John.       B.Mark.       C.Tracy.
2.What will the man do next?
A.Leave fight away.     B.Stay for dinner.     C.Catch a train.
3.What does the mall come for?
A.A lecture.       B.A meeting.      C.A party.
4.What size does the man want?
A.9.        B.35.        C.39.
5.What are the speakers talking about?
A.Life in Southeast Asia.  B.Weather conditions.   C.A holiday tour.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What is the man doing?
A.Giving a speech.    B.Chairing a meeting.   C.Introducing a person.
7.Why does the woman sing so well?
A.She has a GREat teacher.  B.She teaches singing.  C.She is young.

听第7段材料,回答第8、9题。
8.What is the second gift for Jimmy?
A.A car.       B.A watch.       C.A computer.
9.Why does Jimmy feel happy?
A.He lives with his parents.  B.He’s got what he dreamt of.
C.He’s received lots of presents.

听第8段材料,回答第10至12题。
10.What is the relationship between the speakers?
A.They are friends.   B.They are strangers to each other.
C.They are husband and wife.
11.Why does the woman come to talk with the man?
A.To get a job.    B.To take a test.    C.To see the secretary.
12.What does the man mean by saying sorry?
A.He can’t hear the woman clearly. B.He doesn't need a designer.
C.He can’t help the woman.

听第9段材料,回答第13至16题。
13.What do we know about the woman?
A.She lives close to the office.   B.She is new to the company.
C.She likes the big kitchen.
14.How does the man go to work?
A.On foot.    B.By bus.    C.By car.
15.Why was Susan late for work?
A.She missed the bus.    B.Her train was late.    C.Her car broke down.
16.What will the man do the next day?
A.Go to work by train.    B.Visit Lily in her flat.    C.Leave home earlier.

听第10段材料,回答第17至20题。
17.Where can you most probably hear this talk?
A.In a class of the English language.
B.In a class of the GREek language.
C.In a class of the French language.
18.How long does the class last?
A.11 weeks.    B.13 weeks.    C.15 weeks.
19.What is“the short-cut”to learning words according to the speaker?
A.Taking more courses.   B.Reading basic words aloud.
C.Learning how words are formed.
20.Why is the class popular?
A.It is not offered each term.
B.It’s taught by Professor Morris.
C.It helps to master some useful rules.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节  单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:It is generally considered unwise to give a child ________ he or she wants.
A.however      B.whatever      C.whichever   D.whenever
答案是B。
21.—Thank you for joining in our conversation tonight.
— _______ .
A.It’s my duty     B.It’s all right
C.It’s my pleasure  D.It’s nice to say so
22.How about taking ______ short break? I want to make _______ call.
A.the;a      B.a;the      C.the;the    D.a;a
23.When you get the paper back, pay special attention to what ________ .
A.have marked     B.have been marked
C.had marked    D.had been marked
24.一What does the sign over there read?
一“No person ________ smoke or carry a lighted cigarette,cigar or pipe in this area. ”
A.will       B.may       C.shall       D.must
25.Some students often listen to music ________ classes to refresh themselves.
A.between      B.among      C.over      D.during
26.Peter received a letter just now ________ his grandma would come to see him soon.
A.said       B.says       C.saying    D.to say
27.It is reported that two schools,________ are being built in my hometown,will open next year.
A.they both      B.which both
C.both of them    D.both of which
28.Mum ________  to us,“Be quiet! Your little sister’s sleeping. ”
A.whispered      B.shouted     C.explained   D.replied
29.I'd like to study law at university ________ my cousin prefers geography.
A.though          B.as    C.while          D.for
30.—Did you see a man in black pass by just now?
—No, sir. I ________ a newspaper.
A.read        B.was reading     C.would read       D.am reading
31.Of the two coats, I'd choose the ________ one to spare some money for a book.
A.cheapest          B.cheaper     C.more expensive     D.most expensive
32.Little joy can equal ________ of a surprising ending when you read stories.
A.that        B.those     C.any       D.some
33.It was so dark in the cinema that I could hardly ________ my friend.
A.turn out       B.bring out     C.call out      D.pick out
34.—Dad! Tom's broken a glass!
— ________. Accidents will happen.
A.No way     B.Doesn't matter  C.No trouble at all     D.Don't mention it
35.The flowers his friend gave him will die unless ________ every day.
A. watered       B.watering   B.water      D.to water

第二节  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
It's fourteen years since I left the Philippines to live with my family in the USA. A month ago, while on summer vacation back in my motherland, I learned a lesson from mosquito (蚊子) bites. Right before   36   Kennedy Airport in New York, my grandma   37   me of the behavior of the native mosquitoes around the   38   like me. She said, "There's an old saying—the   39   you stay away from the motherland, the sweeter your blood   40   to the mosquitoes. " Not   41   it, I replied, "Grandmaaaa, that's just an old wives' tale!"
Well, less than a week   42   my arrival in Manila, I was already carpeted with a   43   of mosquito bites. I took many measures to keep myself from being   44   , but they all proved useless.
Late one   45   in my cousin's home, I couldn't bear the   46   of the bites. Hoping to find some comfort, I   47   my cousin, who was sleeping peacefully in the bed next to mine. Unhappy for being   48    she said, "There is nothing you can do. Go back to sleep. "  With a few turns, she slept again. Enviously (妒嫉地)   49   her sleep, I hoped a big mosquito would   50   on her face. However, the mosquitoes would just lightly dance around her forehead and fly away quickly, never biting her. Amazed (惊奇的), I ran to others'   51   , only to find they were all sleeping   52   as the same thing occurred again and again.
From those bites, I came to   53   my grandma's silly tale. From then on, I've always tried to keep a(n)   54   mind about those strange old wives' tales   55   they do have some truth to them.
36.A.leaving         B.passing        C.visiting             D.finding
37.A.persuaded         B.reminded       C.warned             D.informed
38.A.students        B.foreigners      C.passengers        D.visitors
39.A.earlier           B.longer         C.sooner              D.later
40.A.grows         B.goes           C.flows               D.remains
41.A.expecting       B.understanding   C.recognizing          D.believing
42.A.after           B.before         C.when               D.as
43.A.shade            B.pile            C.cloud              D.blanket
44.A.touched         B.bitten          C.defeated            D.discovered
45.A.morning        B.afternoon       C.evening             D.night
46.A.noise          B.hit             C.pain               D.effect
47.A.woke up        B.shouted at       C.looked for          D.dropped on
48.A.blamed         B.interrupted       C.moved         D.frightened
49.A.having         B.watching          C.making           D.helping
50.A.land           B.fly               C.fall            D.wait
51.A.houses           B.flats              C.rooms            D.homes
52.A.joyfully         B.anxiously         C.soundlessly        D.worriedly
53.A.tell             B.know            C.remember         D.accept
54.A.open           B.active           C.clear              D.honest
55.A.and            B.so               C.because           D.until

第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
I believe that my country, Poland, is a perfect example for a place where food is particularly important. When we were little children, we began to understand how much a loaf of bread meant to our parents——to some it might sound silly but for me the custom of kissing bread before you started cutting it was simply amazing. It's not so common nowadays to treat food that way, since you hardly ever bake your own bread. Besides, everyone would call you crazy if you tried to kiss every bread roll before you ate them! But though we no longer make our food from scratch (起点), some customs have been kept——that's why I feel so sorry every time I have to throw any food away——even though I no longer live with my parents and nobody would blame me for this anymore!
Many people of our nation are still working as farmers, eating what they grow and harvest and therefore enjoying everything more. It's widely known that you value more anything that needs your effort in the first place. In most homes in Poland, especially those of farmers, the whole family would try and have their meals together——extremely difficult now, but so rewarding (值得) ! You can share other members' troubles and successes, give your children some attention, or just sit down for a moment instead of rushing through life aimlessly. Furthermore, your body, and stomach in particular will be very grateful (感激) for such a time!
In Poland, a wedding, Christmas or even a birthday is celebrated with a GREat meal. Women in the house get together and cook, sometimes for a few days before the event, and the extremely good or unusual food will be remembered and widely talked about.
You cannot over-value the importance of food in the country. What's more, almost everyone in Poland will be as interested in the topic as I am.
56.When the writer was a child, he / she ________.
A.found people were crazy about bread    B.began to realize the importance of food
C.thought that cutting bread was amazing
D.learned people hardly baked their own bread
57.The writer feels very sorry when he/she has to throw away any food because
A.he/she makes food from scratch        B.his/her parents would blame him/her
C.some customs still have effect on him/her
D.many people are still working hard as farmers
58.From the text, we can learn that, in Poland, ________.
A.most meals can be interesting topics for a long time
B.the whole family often have meals together nowadays
C.it's common for women to get together to cook for a few days
D.family members can know more. about each other by having meals together

B
Jim suffered heart problems. In conversation he expressed little joy and it seemed that his life was drawing to a close.
When his heart problems led to operation, Jim went through it successfully, and a full recovery was expected. Within days, however, his heart was not beating properly. Jim was rushed back to operation, but nothing was found to explain the cause of his illness. He died on the operating table on the day before his 48th birthday.
Dr. Bruce Smoller, a psychologist (心理学家), had had many conversations with him, and the more he learned, the stranger he realized Jim's case was. When Jim was a child, his father, a teacher, suffered a heart attack and stayed home to recover. One morning Jim asked his father to look over his homework, promising to come home from school at noon to pick it up. His father aGREed, but when Jim returned his father had died. Jim's father was 48.
"I think all his life Jim believed he killed his father," Dr. Smoller says. "He felt that if he had not asked him to look at his homework, his father would have lived. Jim had been troubled by the idea. The operation was the trial (判决) he had expected for forty years. " Smoller believes that Jim willed himself not to live to the age of 48.
Jim's case shows the powerful role that attitude (态度) plays in physical health, and that childhood experiences produce far-reaching effect on the health of grown-ups. Although most cases are less direct than Jim's, studies show that childhood events, besides genes, may well cause such midlife diseases as cancer, heart disease and mental illness.
59.Jim was sent back to operation because ________.
A.his heart didn't work well      B.he expected a full recovery
C.his life was drawing to a close     D.the first one wasn't well performed
60.What made Dr. Smoller feel strange about Jim's case?
A.Jim died at a young age.
B.Jim died on the operating table.
C.Both Jim and his father died of the same disease.
D.Jim's death is closely connected with his father's.
61.From Smoller's words, we can infer that ________.
A.Jim's father cared little about his study
B.Smoller aGREed that Jim did kill his father
C.Jim thought he would be punished some day
D.Smoller believed Jim wouldn't live to the age of 48
62.Which of the following could have strong effect on one's physical health according to the text.?
A.a, b, d  B.a, b, e  C.a, c, e  D.b, c, d

C
It's GREat fun to explore (探索) new places—it feels like an adventure, even when you know you're not the first to have been there. But make sure not to get lost or waste time going round in circles.
● Do the map reading if you're being driven somewhere. It'll be easier if you keep turning the map so it follows the direction you' re traveling in. Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn, or you'll have to move to the back seat.
● Get a group of friends together and go exploring. You'll need a good map, a compass (指南针), a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for emergencies (应急现金). Tell someone where you're going before you set out and let them know what time you expect to be back. The test is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.
● See if your school or a club organizes orienteering activities, in which you need a map and a compass to find your way. This can be done as a sport, with teams trying to find the way from A to B (and B to C, etc. ) in the fastest time, or simply as a spare-time activity. Either way, it's not only good fun, but a GREat way to keep fit.
63.Sitting beside the driver, you should ________.
A.direct the driver when necessary
B.look ahead to see where there's a turn
C.move to the back seat if feeling uncomfortable
D.keep looking at the map to find a place to go to
64.Why do you need to tell someone your exploration plan before setting out?
A.To get information when in danger.
B.To be saved in case of an accident.
C.To share the fun with him/her in exploration.
D.To tell him/her what's going on with the group members.
65.Orienteering activities can ________.
A.make people work fast     B.help people stay healthy
C.help people organize other activities     D.make people get prepared for sports

D
Sorry to say, our brains naturally start slowing down at the Cruelty young age of 30. It used to be thought that this couldn't be helped, but new studies show that people of any age can train their brains to work faster. "Your brain is a learning machine," says University of California scientist Dr. Michael Merzenich. Given the right tools, we can train our brains to act like they did when we were younger. All that's required is the practice designed just for the purpose: a few exercises for the mind.
Merzenich has developed a computer-based training method to speed up the process(过程)                         in which the brain deals with information (positscience.com). Since much of the data we receive comes through speech, the Brain Fitness Program works with language and hearing to better speed and accuracy (准确性).
Over the course of training, the program starts asking you to distinguish (辨别) sounds (between "dog" and "bog", for example) at an increasingly faster speed. It's a bit like tennis instructor, says Merzenich, hitting balls at you ~faster and faster to keep you challenged(受到挑战). You may start out slow, but before long you're pretty quick.
The biggest finding in brain research in the last ten years is that the brain at any age is highly plastic. If you ask your brain to learn, it will learn. And it may even speed up while in the process.
To keep your brain young and plastic you can do one of a million new activities that challenge and excite you: playing table tennis or bridge, doing crossword puzzles, learning a language.... "When it comes to preventing ageing, you really do 'use it or lose it' ," says Barbara Sahakian, professor at Cambridge University.
67.Dr. Merzenich’s training method mainly depends on ________.
A.speech training        B.computer languages
C.the activities one joins in      D.the information being dealt with
68.By saying "the brain at any age is highly plastic ", the writer probably means the brain can be______.
A.used       B.mastered     C.developed       D.researched
69.What can we learn from the text?
A.Practice makes a quick mind.
B.Brain research started ten yeas ago.
C.Dr. Merzenich is a scientist in computer,
D.People believed nothing could stop the brain slowing down.
70.Which of the following aGREes with the writer's idea?
A.The training methods work better for the old.
B.People should use the brain to stop it from ageing.
C.The training of the brain should start at an early age.
D.It's necessary to take part in as many activities as possible.

E
I entered high school having read hundreds of books. But I was not a good reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I read in order to get a point of view. I searched books for good expressions and sayings, pieces of information, ideas, themes—anything to enrich my thought and make me feel educated. When one of my teachers suggested to his sleepy tenth-grade English class that a person could not have a "complicated (复杂的) idea" until he had read at least two thousand books, I heard the words without recognizing either its irony (嘲讽) or its very complicated truth. I merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with myself, I included only once a title I might have read several times. ( How, after all, could one read a book more than once?) And I included only those books over a hundred pages in length. ( Could anything shorter be a book?)
There was yet another high school list I made. One day I came across a newspaper article about an English professor at a nearby state college. The article had a list of the "hundred most important books of Western Civilization. " "More than anything else in my life," the professor told the reporter with finality , " these books have made me all that I am . " That was the kind of words I couldn’t ignore (忽视). I kept the list for the several months it took me to read all of the titles. Most books, of course, I hardly understood. While reading Plato's The Republic, for example, I needed to keep looking at the introduction of the book to remind myself what the text was about. However, with the special patience and superstition (迷信) of a schoolboy, I looked at every word of the text. And by me time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I had read The Republic, and seriously crossed Plato off my list.
71.On heating the teacher's suggestion of reading, the writer thought________.
A.one must read as many books as possible
B.a student should not have a complicated idea
C.it was impossible for one to read two thousand books
D.students ought to make a list of the books they had read
72.While at high school, the writer________.
A.had plans for reading        B.learned to educate himself
C.only read books over 100 pages     D.read only one book several times
73.The underlined phrase "with finality" probably means
A.firmly      B.clearly   C.proudly      D.pleasantly
74.The writer's purpose in mentioning The Republic is to________.
A.explain why it was included in the list
B.describe why he seriously crossed it off the list
C.show that he read the books blindly though they were hard to understand
D.prove that he understood most of it because he had looked at every word
75.The writer provides two book lists to ________.
A.show how he developed his point of view
B.tell his reading experience at high school
C.introduce the two persons' reading methods
D.explain that he read many books at high school

第Ⅱ卷(共35分)
第四部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,也用斜线划掉。
该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号( ),在该行右边横线上写出该加的词。
该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。
注意:原行没有错的不要改。

第二节:书面表达(满分25分)
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________


2007年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷)
英语试卷
参考答案

选择题答案(1-75)
1.B  2.A  3.B  4.A  5.C  6.C  7.A  8.C  9.B  10.B
11.A  12.C  13.A  14.B  15.B  16.C  17.A  18.B  19.C  20.C
21.C  22.D  23.B  24.C  25.A  26.C  27.D  28.A  29.C  30.B
31.B  32.A  33.D  34.B  35.A  36.A  37.C  38.D  39.B  40.A
41.D  42.A  43.D  44.B  45.D  46.C  47.A  48.B  49.B  50.A
51.C  52.C  53.D  54.A  55.C  56.B  57.C  58.D  59.A  60.D
61.C  62.B  63.A  64.B  65.B  66.D  67.A  68.C  69.D  70.B
71.A  72.A  73.A  74.C  75.B

第四部分:
第一节:
An Australian farmer found the kangaroo caught
in the fence around his farms . He thought the poor
animal was injured , but the kind farmer took off his
jacket and put ^ on the animal . Then he started trying
to cut the fence to free the animal . But as soon as
the kangaroo were free , it jumped up and ran away
with the jacket . The farmer was worried because of his
wallet was in the pocket . But , to my surprise , when
he gets home , he saw the animal waiting at the door ,
still wore his jacket with the wallet in the pocket . 76._____a_____
77.___from____
78.____so_____
79._____it____
80.____√_____
81.____was____
82.____of_____
83.____his____
84.____got____
85.__wearing__

第二节:
One Possible Version
Dear Henry ,
I’m glad to receive your letter . It’s a pleasure for me to tell you my plan of this coming summer vacation after the college entrance examination .
First of all , a good rest is needed because I do feel tired after the hard work of all these years . Of course , I’ll do some reading for fun , and for knowledge as well . I’ ll spend some time staying with my parents , chatting with them and doing some housework . They’ve done so much for me , you know . If possible , I’ll take part in some social activities so that I can know more about the society .
Best wishes!
Li Hua

 

   免责声明:本站信息仅供参考,版权和著作权归原作者所有! 如果您(作者)发现侵犯您的权益,请与我们联系:QQ-362192,本站将立即删除!
 
阅读:

推荐 】 【 打印
上一篇:口语训练(1)
下一篇:
本文评论       全部评论
发表评论

点评: 字数
姓名:
内容查询

热门专题
 图片新闻